utorak, 17. travnja 2018.

Ona se oslobodila suhih i ispucalih stopala za 10 MINUTA! Ovo je njen tajni recept…




Umjesto toga, žlijezde znojnice su jedine koje održavaju vlažnost. Nekada ni znojnice nisu u stanju održati stopala vlažnim. Stopala su suha, svrbe ili peku, što čini da se osjećate neugodno.
Ovo su rješenja za problem suhih stopala, možete probati koje vama najviše odgovara:



Kiselina u limunu pomaže otopiti mrtve ćelije kože i zato se preporučuje namakanje stopala u limunov sok u trajanju od 10 minuta. Poslije odstranite mrtvu kožu sa stopala.
Maslinovo ulje
Posjeduje hidratantno dejstvo i zbog toga je idealno za ispucala stopala. Možete dodat nekoliko kapi limuna ili ulja lavande kako biste poboljšali djelovanje.
Vazelin
Masirajte stopala vazelinom, uključujući i prste, a za bolji efekat stavite vazelin naveče i spavajte sa pamučnim čarapama. Tako će se vazelin bolje upiti, ali naravno uljutu isperite stopala.
Šećer
Napravite smjesu od maslinovog ulja i smeđeg šećera, koristeći jednake količine. Masirajte stopala i poslije 10-15 minuta isperite sa hladnom vodom.
Med

Prirodni enzimi u medu mogu pomoći vašim stopalima da se oporave. Zato stavite stopala u toplu vodu s medom. Poslije 10-15 minuta, vaša stopala će biti mekša.
Mlijeko
Mlijeko je bogato vitaminom A i ostalim nutrijentima koji pomažu koži da bude sjajnija i zdravija. Posjeduje i mliječnu kiselinu koja potiče nastajanje novih ćelija. Napravite kupku za stopala koristeći 1 šolju mlijeka i 5-7 šolja tople vode.



Susamovo ulje
Posjeduje vitamin E i tri vrste kiselina, a ima i antibakterijsko dejstvo. Držite stopala u toploj vodi 10 minuta, a zatim ih istrljajte susamovim uljem. Najbolje to uraditi prije spavanja.
Kurkuma
Iako će vam obojiti stopala u žuto, veoma je korisna i vrijedi probati. Pomiješajte 3 kašike kurkume u prahu sa nekoliko kapi kokosovog ulja i nanesite na stopala. Ostavite da stoji 20-30 minuta pa isperite toplom vodom i sapunom.
Podijelite ove recepte sa vašim prijateljima kako bi i oni lakše riješili problem ispucalih peta.
megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar