ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

REKORD ! Rodila peto dete za dva minuta!




Meri Gordžens nije imala vremena za epiduralnu anesteziju. Ona čak nije imala vremena ni da krene u porodilište – njena beba je došla na svet za samo dva minuta.
RODJENJE
Foto: Instagram/Mary Gorgens




Majka petoro mališana, Meri Gordžens iz Sidneja, može se pohvaliti neobičnim porođajima. Naime, ona je svu svoju decu rodila veoma brzo i prilično lako, a poslednjeg sina, kojeg je dobila pre pet nedelja, rodila je za samo 120 sekundi.
“Ništa nije nagoveštavalo da je porođaj počeo, nisam osetila apsolutno ništa. Bila sam iznenađena, s obzirom da je termin porođaja bio tek za dva dana”, objašnjava Meri, koju je takođe iznenadila neverovatna brzina kojom je njen sin Brodi došao na svet.
Meri je oko tri ujutru otišla u kupatilo, kada je osetila blago probadanje, ali i bebinu glavu kako se spušta. Sve se dogodilo munjevitom brzinom, pa je ova mama jedva stigla da se vrati do sobe, gde je njen suprug Sajmon Gordžens (40) dočekao nestrpljivog dečaka. Malo kasnije stigla je i bolničarka koja je pomogla Sajmonu da preseče pupčanu vrpcu.
Par već ima iskustva sa rađanjem dece van porođajne sale, pa je isto tako neočekivano njihova ćerka Mila, pre dve godine, stigla na svet za samo deset minuta u spavaćoj sobi.
Trogodišnju Sijenu Meri je rodila pre tri godine za svega 50 minuta u kolima, dok je najsatrija ćerka Ava (4) takođe roditelje iznenadila u putu.
Jedino se najstariji od sve dece, šestogodišnji Maks, rodio u bolnici. Meri je u porodilište stigla u 10:22 ujutru, a Maks je već nakon 12 minuta bio u maminom naručju.
Međutim, mali Brodi je svakako postavio rekord!
Pogledajte još par zanimljivih članaka
Mama se porodila u mini kombiju dok je njen muž vozio i sve ovo snimio



Projekat cezar : Neverovatne fotografije beba samo nekoliko sekundi nakon carskog reza
Video koji ostavlja bez daha : Prirodni porodjaj kod kuće
Izmedju materice i sveta- zapanjujuće fotografije porodjaja u vodi

Nema komentara:

Objavi komentar