petak, 27. srpnja 2018.

OSVJEZITE KOZU LICA, SACUVAJTE MLADOST I LJEPOTU : 5 najboljih maski za lice od kvasca




Maska od kvasa je u stanju transformisati kozu lica na cudesan nacin. Mozemo je zasluzeno nazvati podmladjujucom, a sve zahvaljujuci visokom sadrzaju vitamina C, B i PP u kvascu.



Ovi vitamini, u kombinaciji sa ostalim supstancima ( aminokiselinama, enzimima i mineralima), ne samo da cine kozu glatkom i ujednacavaju ten, nego daju i finu barsunastost.
Ovaj proizvod mozete pronaci u bilo kojoj prodavnici, a ono sto je najbitnije, za pripremu maski koristi se svjezi kvasac, suvi- ne odgovara. Predlazem nekoliko recepata maski za lice, koje ce pomoci ne samo ocuvanje mladosti i ljepote, nego ce biti stalni pratilac u njezi vase koze.
1. Maska sa kvascem za ciscenje koze lica
Najjednostavnija, ali veoma efikasna maska za ciscenje lica od bubuljica i mitisera priprema se na sledeci nacin : potrebno je rastvoriti manju kolicinu kvasca u toploj vodi, tako da dobijete homogenu smjesu. Odmah se nanosi na ocisceno lice i ostavlja se na njemu dok se u potpunosti ne osusi. Ispira se prohladnom vodom.
2. Hranljiva maska od kvasca za suvu kozu lica
1 kafenu kasicicu meda, 1 supenu kasiku brasna dobro izmijesati sa 20 gr kvasca. Razblaziti sa toplim kuvanim mlijekom do ujednacene homogene smjese i nanijeti na lice na 20 minuta. Masku dobro isprati toplom vodom.
3. Maska od kvasca za masnu kozu lica
Za ovu masku bice potreban kefir ( ili jogurt) i 20 gr kvasca. Razblazimo masku do konzistencije rijetke pavlake i nanosimo na ocisceno lice. Poslije 20-tak minuta, maska ce se prosusiti. Isperemo lice toplom vodom.
4. Maska od kvasca za normalnu kozu lica
Mijesamo 30 gr kvasca sa 2 supene kasike toplog kuhanog mlijeka. Nanosimo na ocisceno lice na 15- tak minuta, ispiramo toplom vodom.
5. Izbjeljujuca maska od kvasca
Ova maska, ne samo da dobro izbjeljuje kozu, vec je i hrani. Treba uzeti 20 gr kvasca i pomijesati sa 2 kafene kasike limunovog soka. Mozete koristiti i sok grejpfurta ili crvene ribizle.



Nakon toga, kada smo promijesali masku, stavimo sud sa njom u drugi sud sa vrucom vodom na 2-3 minute. Nanosimo masku na lice i vrat na 20 minuta. Potrebno je masku isprati toplom vodom, nakon cega se nanosi hidratantna krema.
Ne treba pretjerivati sa maskama. Maska sa kvascem je idealno rjesenje za vase lice, ako je upotrebljavate 1–2 puta nedjeljno.
izvor: http://zenski-savjeti.com

Nema komentara:

Objavi komentar