četvrtak, 29. ožujka 2018.

Savjet Joan Collins za ljepotu u 84-toj: Glumica objasnila trik koji je naučila od Marilyn Monroe!




Joan Collins, svijetu najpoznatija po ulozi glamurozne i zlobne Alexis u mega-popularnoj sapunici osamdesetih “Dinastija”, u svojoj 84-toj i dalje prkosi godinama svojim mladenačkim izgledom. Ona kaže da njezina rutina njege kože uključuje jedan trik koji je naučila od legendarne Marilyn Monroe


Joan odlično nosi svoje 84 godine

Pošto je godinama (desetljećima) jedna od najatraktivnijih glamuroznih žena u showbusinessu, bit će vam oprošteno ako mislite da režim za njegu kože Joan Collins uključuje super ekstravagantne stvari.
No, umjesto da troši na skupe preparate za lice, 84-godišnja glumica otkriva da tajna njene ljepote uključuje samo led i dva pamučna jastučića.




Joan, koja svojim mladenačkim izgledom i dalje prkosi svojim godinama, rekla je: “Moj najbolji trik koji koristim prije svih društvenih događaja – uzmem zdjelu leda i pamučne jastučiće, stavim ih na oči, ostavim pet minuta i rezultat je sjajan.”
To je jedan od jednostavnih trikova zvijezde koji je naučila od Allan ‘Whitey’ Snydera, poznatog makeup umjetnika koji je šminkao Marilyn Monroe za snimanje, piše Daily mail.
To nije bila jedina tajna ljepote lica Marilyn Monroe; jeste li znali da je, uz Betty Paige i Elizabeth Taylor, Marilyn redovito brijala lice, kako bi bilo glatko i bez ijedne dlačice za savršen make up? Iako zvuči šokantno i neženstveno, dermatolozi su opovrgnuli mit kako brijanjem dlake postaju deblje, tamnije i gušće. Ne, one ostaju iste, ali pošto ih brijemo na najdebljem mjestu, pod prstima imamo osjećaj kako su deblje. Osim brzog, bezbolnog i jeftinog odstranjivanja dlačica, dobivamo i efekt pilinga lica, a dermatolozi tvrde kako brijanjem vršimo odlično ljuštenje mrtvih stanica kože i kako je to glavni razlog zašto muškarci u starijoj dobi uglavnom imaju bolju kožu lica od žena.
Davajući savjet na događanju “Dame Joan’s Timeless Beauty make-up range”, Alyn Waterman, koji je bio njezin vizažist posljednjih 13 godina je rekao:
„Obično počinjemo sa šminkanjem u šest sati ujutro. Čim dođem na set ujutro (The Royals – američka TV serija) u zadnje vrijeme, otrčim u kuhinju i pitam imaju li leda, tako da budem siguran da je led tamo i da je spreman, kao i blaznice od pamuka – ona ih voli držati na očima oko pet minuta. Svaki put to napravimo jer pomaže posvijetliti i zategnuti kožu. To je jedan od trikova kojeg je oduvijek znala. Ona ima bogato znanje o tim trikovima jer je radila u Hollywoodu.”

Joan kao Alexis u kultnoj Dinastiji
Joan, majka troje djece, koja često nosi smionu šminku i živahni ruž ima čvrst stav da bi svaka žena trebala koristiti kozmetiku „jer ona umanjuje godine“.
Međutim, iako uvijek pokazuje dramatični izgled, glumici, dobitnici Zlatnog globusa treba samo 30 minuta da se spremi/našminka.
Ona nanosi podlogu/puder isključivo svojim rukama (za razliku od četkice, toplina ruku fino rastapa puder i onda ga samo rukama utapkavamo u lice) i zbog toga je odbila napraviti četku za tekući puder za njenu liniju



šminke – potpuni kontrast od Meryl Streep koja je rekla da je najveća tajna ljepote u tome da nikada ne dodiruje svoje lice.
Napominje i da nikada ne izlaže svoje lice suncu. Umjesto toga koristi visoki faktor zaštite od sunca, naočale i šešir kako bi zaštitila svoju kožu lica. Ipak, sunča ostatak tijela.
Joan, koja ima titulu Dame, koristi svoju kremu (Joan Collins Timeless beauty), Nivea kremu i ulje za lice, uvijek skida make-up prije spavanja, ne jede junk food, koristi vlasulje, obožava smokey eyes look, te smatra kako traperice, tetovaže i hlače niskog struka jednostavno nisu za dame 🙂
Inače, počela je glumiti u 1950-ima i udavala se pet puta. Njezin sadašnji suprug, s kojim je u braku 15 godina, Percy Gibson, je 32 godine mlađi od nje. Možda je tajna njene vitalnosti ipak u tome 🙂
ATMA / Korišteni dijelovi iz Dailymaila – Prevela Suzana Prnjak
Fotografije: youtube
Preuzeto sa: atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar