nedjelja, 24. lipnja 2018.

Rijesite se bolova u petama. NAJEFIKASNIJA METODA LIJECENJA!!




Rijesite se bolova u petama za samo nekoliko minuta. Da li se cesto suocavate sa bolovima u petama? Neki od nas taj bol nazivaju petni trn ili petna bodlja. Rijesite se bolova u petama, na veoma jednostavan nacin. Bez skupih preparata.




Petni trn ili petna bodlja, javljaju se tokom stalnog veoma mucnog i zamornog hodanja. Javlja se kod starih osoba koje se preopterecuju hodanjem, bilo rekreativno ili zato sto im posso tako namece. Najkarakteristicnije se javlja u obliku tupog bola, koji peta ne trpi.
Najcesci simptomi se javljaju nakon predugog hodanja ili predugog sjedenja. Tada noge oticu i stvara se bol koja je neizdrziva. Nakon sjedenja, kada hocete da ustanete, pretezno se oslanjate na vase noge, a nejveci teret trepe vase pete. Bol se moze javiti i u njenoj unutrasnjoj povrsini, a ima se osjecaj kao da je ekser u peti, zbog toga je i neizdrziva bol.
Razne masti, kreme, kao i uredjaji koje se navodno koriste za ublazavanje boliva ili eventualno lijecenje, nisu toliko efikasni. Naravno sve ove masti puno kostaju, tako da su ne prihvatljive za nas budzet. Kako bi smo se oslobodili boli, a tako ustedili i novac evo nekoliko metoda brzog uklanjanja boli u petama.
Tokom sjedenja vase se tijelo opusta, i nakupljaju se soli na peti. Vi tokom sjedenja lupkajte petama ka podu, na taj nacin ubrzava se cirkulacija u krvi, i sprecava se nakupljanje soli u petama.
U koliko je javi jaka bol koju ne mozete izdrzati, narendajte krompir zajedno sa ljuskom, umorajte u najlon vrecicu i oblozite bolno mjesto. pokrijte zarapom da se temperatura ne hladi. Ovaj postupak koristite svakodnevno, mijenjajuci obloge po dva puta. Ovaj postupak ponovite sedam do osam dana.



Med i sol. Jako efikasno kod javljanja bolova u petama. Nanesite na bolno mjesto u razmjeri 1:1 prekrijte najlonskom kesom, obucite carapu i prespavajte. Sutradan ovaj postupak ponovite ponovo
Izvor:kucnilekar.com

Nema komentara:

Objavi komentar