ponedjeljak, 27. kolovoza 2018.

7 prostih pravila koje bi sve žene nakon 25 godina trebale slijediti kako bi izgledale mlade i lijepe




Svi mi želimo da izgledamo lijepo i budemo . Kako bismo to uspjeli, trebamo se pridržavati nekih pravila, pogotovo ako smo starije od 25 godina. Evo o čemu je riječ:




Zdrava ishrana: Zdrava ishrana je neophodna kako biste bili zdravi. Ukoliko se zdravo hranite, vaša koža, kosa će biti lijepe i zdrave. Pazite na svoju ishranu jer nezdrava ishrana vodi raznim oboljenjima.
Dovoljne količine vode: Unosite dosta vode, kako bi vaš organizam mogao obavljati svoje funkcije. Pored toga, dovoljan unos vode će hidratizovati vašu kožu, imat ćete i manje problema sa aknama.
Fizička aktivnost: Potrebno je da budete fizički aktivni, barem pola sata dnevno odvojite na šetnju. Joše bolje ako možete tri četiri puta sedmično da se bavite nekim sportom.
Riješite se loših navika: Bilo bi dobro kada ne biste pili ili pušili ili barem smanjite sa cigaretama i alkoholom. Alkohol uništava vaš organizam, kao i cigarete. Cigarete će dovesti do toga da vam koža brže stari i ima žućkastu boju kao i zubi.
Zaštita od sunca: Veliko izlaganje suncu dovodi do problema i starenju, zato nemojte previše biti na suncu. Dovoljno je 15 minuta dnevno za dovoljne količine vitamina D. Praktikujte da nosite šešire, zaštitne kreme.



Izbjegavajte solarijum: Solarijum je nešto vrlo opasno. Veliki je uzrok melanoma- raka kože. Pored toga, čini da vaša koža izgleda starije, a to nam nije cilj, zar ne?
Ne dirajte lice rukama: Tako nanosite prljavštinu i stvaraju se akne. Njegujte kožu, nanosite odgovarajuće kreme i umivajte se.

Nema komentara:

Objavi komentar