srijeda, 29. kolovoza 2018.

OVI ZNAKOVI NEPOGREŠIVO UKAZUJU DA BOLUJETE OD ANEMIJE KOJA RAZARA VAŠ IMUNITET I VODI DO NEPLODNOSTI, LEUKEMIJE I SPORE I TEŠKE SMRTI. UPOZORENI STE!



Postoje mnoge metode ispitivanja anemičnosti, ali rijetko ko mari za tim. Nedostatak gvožđa je prva stavka koju treba promjeniti ukoliko ste anemična osoba.
Statistika je objavila da su trudnice jedne od najanemičnijih osoba i u rpocentima to iznosi nevjerovatnih 50, dok žene koje nisu trudne 20%. Maškarci su malo manje anemični i njih je svega 3%.




Česte infekcije
Ako vam veoma teško zacjeljuju rane, one se veoma lako inficiraju, a teško zarastanje rana pretežno ukazuje na to da patite od niskog nivoa hemoglobina, što u prevodu znači da trebate podići nivo gvožđa.
Slabi, lomljivi nokti
Ukoliko imate lomljive nokte ili vam je i kosa veoma slaba, to je itekakav pokazatelj da nemate dovoljno gvožđa u sovm tijelu.
Osjećaj umora i slabosti
Ukoliko spavate isto kao i inače, a ne možete da se naspavate i veoma ste umorni i crpljeni i ovo je jedan od razlga zbog čega trebate unositi što više gvožđa u svoj organizam.
Glavobolja, vrtoglavica, ošamućenost kada stojite
Ukoliko imate ove simtpome, obavezno povedite računa o unošenju gvožđa i obratite se svom liječniku za pomoć, jer vas ovi simptomi mogu dovesti do nesvjestice.
Kratak dah
Posvetite se nekim kardio vježbama ukoliko imate problema sa nepravilnim disanjem. One vam mogu dosta pomoći u tome
Ubrzan rad srca
Ukoliko imate ubrzan rad srca, onda je to itekako pokazatelj anemije i nedostatka kiseonika.
Neobična i čudna žudnja
Riječ je obično o žudnji za čudnijim stvarima, kao što su kreda, zemlja .. i o žudnji za šećerom, jer tijelo nam razvija žudnju kada nam nešto počne nedostajati.
Sindrom nemirnih nogu
Ukoliko imate stalno trnce u koljenima, sada definitivno znate zbog čega se to dešava.



Bol u grudima
Ovaj simptom ne smijete nikako zanemariti! Ovo ne mora samo da znači da imate aneiju neog može ukazivati i na srčani udar.
Hladne šake i stopala
Ukoliko imate ove ismptome onda obavezno unosite više gvožđa u svoj oranizam.

Nema komentara:

Objavi komentar