petak, 31. kolovoza 2018.

Djevojke, ŽENE… ako imate između 17 i 40 godina odvojite pra minuta i PROČITAJTE OVO…




U princiopu se ovo odnosi na sve žene, ali žene u rasponu godina od 17, 18 pa do 40-ih trebaju obratiti najveću pažnju.
Kada je u pitanju njihovo tijelo, žene prolaze kroz brojne promjene tokom svog života. Radi se o fizičkim i emocionalnim promjenama koje se događaju u pubertetu i u menopauzi.




Tijelo prolazi kroz evoluciju koja je asvim normalna, a neki od čimbenika koji pridonose toj evoluciji su dob, roditeljstvo i hormoni. Ne postoje dvije žene u svijetu koje su iste, što znači da su promjene kroz koje prolaze također jedinstvene.
Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je stanje koje pogađa oko 20 posto žena od cijelog stanovništva. Simptomi mogu biti vrlo teški i razorni.
Ako sumnjate da imate policistične jajnike ili ako vam je ovo stanje već dijagnosticirano ne treba paničariti, jer ima nade za vas. Lijek još uvijek nije pronađen, ali postoje brojni jednostavni način za kontrolisanje ovog stanja.
Čimbenici koji pridonose ovom porasta razine hormona mogu biti genetski i okolišni. Bolest ima širok raspon simptoma i težine, što znači da je često teško za liječnike da ga dijagnosticiraju.
Ipak, prema istraživanju, ovo stanje može se odnositi na inzulin, jer je PCOS čest kod žena koje imaju visoke razine inzulina. Ovo stanje predstavlja faktor rizika za neke bolesti, uključujući bolesti srca, dijabetes, hipertenziju i neke vrste raka.



***
Ovo su simptomi policističnih jajnika:
Nepravilna menstruacija
Akne, masna koža i perut
Poteškoće sa začećem
Debljanje
Obilje dlačica
Anksioznost i / ili depresija
***
Kako možete liječiti policistične jajnike:
Vježbanje
Napraviti neke promjene u prehrani
Povećajte unos magnezija
Razgovarajte sa svojim liječnikom

Nema komentara:

Objavi komentar